+420 123 456 789 / Po-Pá: 7:00 - 15:00

Koláček

Číslo zboží: 40000007
12098,79 Kč
Skladem: 0 ks

Koláč je druh pečiva, který se připravuje pečením.



Hlídat


Porovnat (0)

Informace produktu Koláček

Koláč je druh pečiva, který se připravuje pečením.

Koláč je druh pečiva, který se připravuje pečením. V závislosti na připravovaném druhu může být zhotoven z různých druhů těsta. Koláčem se nazývají buď menší drobné kousky pečiva s náplní či bez ní, nebo velký plát těsta s náplní, která může být sladká nebo slaná.

V Čechách se nejčastěji jako koláč označuje menší kruhové pečivo, které má ve svém středu sladkou náplň (makovou, tvarohovou, ořechovou, marmeládovou atd.) Tradiční české koláčky se používají na vesnicích během posvícení jako sváteční pohoštění a nebo při významných událostech (např. svatba). Jsou většinou malé s průměrem nepřesahující 8 cm a pouze s jedním druhem náplně a posypané sladkou drobenkou, či cukrem. Pečou se z kynutého těsta.

Na Moravě se nejčastěji podávají velké kruhové koláče. V některých oblastech mají krajové názvy, například na Valašsku se pečou tzv. frgály, velikosti přibližně 25 centimetrů v průměru. Jsou z kynutého těsta a plní se nejčastěji povidly z jablek, hrušek či švestek.

V jižních a západních Čechách (zejména na Chodsku) mají koláče také velký průměr a zdobí se kontrastními ornamenty nejčastěji z povidel, máku a tvarohu. Podávají se nakrájené na trojúhelníky podobně jako pizza.


zdroj:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kol%C3%A1%C4%8D

Položit prodejci otázku k produktu Koláček

* Údaje takto označené jsou povinné a je třeba je vždy vyplnit.

Ke vzkazu bude připojen název zboží a odkaz na detail zboží

* Údaje takto označené jsou povinné a je třeba je vždy vyplnit.

Informace produktu Koláček

Koláč je druh pečiva, který se připravuje pečením.

Koláč je druh pečiva, který se připravuje pečením. V závislosti na připravovaném druhu může být zhotoven z různých druhů těsta. Koláčem se nazývají buď menší drobné kousky pečiva s náplní či bez ní, nebo velký plát těsta s náplní, která může být sladká nebo slaná.

V Čechách se nejčastěji jako koláč označuje menší kruhové pečivo, které má ve svém středu sladkou náplň (makovou, tvarohovou, ořechovou, marmeládovou atd.) Tradiční české koláčky se používají na vesnicích během posvícení jako sváteční pohoštění a nebo při významných událostech (např. svatba). Jsou většinou malé s průměrem nepřesahující 8 cm a pouze s jedním druhem náplně a posypané sladkou drobenkou, či cukrem. Pečou se z kynutého těsta.

Na Moravě se nejčastěji podávají velké kruhové koláče. V některých oblastech mají krajové názvy, například na Valašsku se pečou tzv. frgály, velikosti přibližně 25 centimetrů v průměru. Jsou z kynutého těsta a plní se nejčastěji povidly z jablek, hrušek či švestek.

V jižních a západních Čechách (zejména na Chodsku) mají koláče také velký průměr a zdobí se kontrastními ornamenty nejčastěji z povidel, máku a tvarohu. Podávají se nakrájené na trojúhelníky podobně jako pizza.


zdroj:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kol%C3%A1%C4%8D

Položit prodejci otázku k produktu Koláček

Ke vzkazu bude připojen název zboží a odkaz na detail zboží

Navštívené produkty